א. שמואלי, רובינסקי ושות’ משרד עורכי דין (1)
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מצג עורף לאחור

ברוב הגדול של הלידות התינוק נולד כשראשו כפוף, ופניו פונים כלפי מטה בעוד עורפו פונה כלפי מעלה. במיעוט קטן של הלידות (5%-7%) התינוק נולד במצג הפוך, כלומר כשעורפו פונה לאחור (כלפי מטה) בעוד פניו פונים כלפי מעלה. בגלל מבנה האגן, הלידות במצג עורף לאחור הן ארוכות יותר ובעייתיות יותר. יש בהן שיעור גבוה יותר של לידות מכשירניות, ויש שכיחות גבוהה יותר של פגיעות בפרינאום (חיץ הנקבים) שהוא האזור בין פי הטבעת לנרתיק.

בגלל התמשכות הלידה, ועצם קיום מצג עורף לאחור, נוצרות לעיתים בלידות כנ"ל בצקות גדולות על ראש העובר. הבצקות יכולות להגיע עד לפתח העריה למרות שהחלק הגרמי של ראש העובר נמצא עדיין גבוה באגן. שילוב זה תורם לעיתים לאבחון לא נכון של הגובה האמיתי בו נמצאר אש העובר ויש לו השלכות משמעותיות בזמן לידה מכשירנית .

נוכח הבעייתיות של מצג עורף לאחור יש צורך להקדים ולאבחן במדויק מצב זה, במהלך הלידה, ובעיקר בשלב השני שלה. כל זאת במטרה להיערך בהתאם, ולשקול את הצורה האופטימלית לסיום הלידה.

עוד עשוי לעניין אותך

ייזום לידה הוביל ללידת תינוק במשקל 4.5 ק"ג ולקרע 3C

בימים אלו (ולמרות מחלה הקורונה) הגשנו לביהמ"ש תביעת רשלנות רפואית נוספת שעניינה קרע חמור שנגרם ליולדת בלידתה הראשונה ושכלל את שני סוגרי פי הטבעת. דובר
פסק דין, תביעה

שיתוק מוחין עקב רשלנות רפואית

תביעת רשלנות רפואית שעסקה באשה שהגיעה לחדר המיון בביה"ח הלל יפה בחדרה, בשבוע ה-27 להריון, בשל תלונות על דימום שנמשך יומיים. הרופא שבדק אותה רשם...

שיתוק מוחין כתוצאה ממצב של ואזה פריבייה שלא אובחן במעקב ההריון

עו"ד אבי שמואלי   להלן, עיקריה של תביעת רשלנות רפואית חדשה שמוגשת בימים אלו ע"י משרדנו:   מדובר במקרה קשה של רשלנות רפואית במעקב הריון.