א. שמואלי, רובינסקי ושות’ משרד עורכי דין (1)
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רשלנות רפואית בילדים ופגים

טיפול רפואי רשלני ולא סביר אשר ניתן על ידי לילודים פגים ותינוקות עלול לגרום לנזק קשה ובלתי הפיך. מדובר בנזקים משני חיים המשפיעים הן על הרך הנולד  והן על בני משפחתו. ההגדרה המשפטית למקרים מסוג זה הינה רשלנות רפואית בילודים ופגים.

 כהורים, אנו מלאי דאגה לילדינו ולבריאותם. מוודאים כי חם ונעים להם, כי הינם שבעים ובטוחים. נעשה כל שביכולתנו על מנת שיהיו מאושרים ויחיו בבריאות וברווחה. אך,למרבה הצער, ישנם מקרים בהם חרף הדאגה לשלום הילדים יכולת ההשפעה שלנו, כהורים, מועטה .

כך הדבר בעת מתן טיפול רפואי לילודים ופגים. עת הדאגה, לאור גילם הרך, היא כפולה ומכופלת ועימה החשש שמא דבר מה ישתבש. לצערנו הרב, לעיתים הדברים אכן משתבשים.

במאמר זה נסקור מהי רשלנות רפואית בילודים ופגים? כיצד מוכיחים אותה? כיצד בוחרים עו"ד המתמחה בתחום? מה חובה לצרף לתביעת הרשלנות? איך נקבע גובה הפיצוי? מהי תקופת ההתיישנות החלה בתחום הרשלנות הרפואית בילודים ופגים? כמו כן נציג דוגמאות לתביעות רשלנות רפואית בפגים ותביעות רשלנות בילודים ותינוקות.

מהי רשלנות רפואית בילודים ופגים?

כשמדובר על רשלנות רפואית בילודים ופגים הכוונה לטיפול רפואי שניתן להם בניגוד לסטנדרט הרפואי הסביר והנוהג, ברמת מיומנות לא סבירה ומבלי שננקטו אמצעי זהירות ראויים בהתאם לסטנדרט הרפואי הנהוג ואשר עקב וכתוצאה מאותו טיפול רפואי רשלני נגרם נזק  לאותם ילודים, תינוקות ופגים.

לצורך הוכחת רשלנות רפואית ילודים ופגים צרכים להתקיים 3 יסודות:

  • התרשלות – הפרת חובת הזהירות החלה על הצוות הרפואי.
  • נזק – גרימת נזק לתינוק, לפג או לילוד.
  • קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק. לעיתים יהיה קל להוכיח קיומו של קשר סיבתי, עם זאת ישנם מקרים בהם יש התרשלות ויש נזק אך הקשר ביניהם אינו ברור מאליו ולעיתים יהיה צורך בהוכחה מורכבת עקב נסיבות שונות כגון נסיבות שהתרחשו במהלך הלידה או מחלה שהייתה מאובחנת קודם לכן, במקרים אלו יש, לעיתים,  כדי לנתק את הקשר הסיבתי הישיר בין ההתרשלות לבין הנזק.

תביעת רשלנות רפואית בתחום הטיפול בילודים, פגים ותינוקות- נסמכת על חוות דעת של מומחה רפואי, בדרך כלל מומחה בתחום הנאונטולוגיה או בתחום רפואת הילודים, בהתאם להקשר. חוות הדעת תפרט ותתמוך בטענות כתב התביעה לפיהן הטיפול הרפואי שניתן לא היה סביר או שחרג מהסטנדרט המקובל, בין אם בפעולות שנעשו במהלך הטיפול עצמו או בין אם זו הבחירה להימנע מטיפול חיוני למרות שהיה צריך להעניק טיפול כזה.

דוגמאות לרשלנות רפואית בילדים ובפגים

להלן מספר דוגמאות לתביעות רשלנות רפואית בילודים, פגים ותינוקות מתוך הניסיון העשיר של משרד עו"ד א. שמואלי המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית בילודים, פגים ותינוקות:

  • תביעת רשלנות של תינוקת אשר הושארה בחדר לידה עם אמה, ללא כל השגחה של הצוות הרפואי במשך 45 דקות. .בדיעבד, הסתבר שהתינוקת חדלה מלנשום בפרק הזמן בו היתה ללא השגחה רפואית ועקב כך נגרם לה נזק מוחי בלתי הפיך.

 

  • תביעת רשלנות של ילוד אשר סבל מדימום תוך גולגולתי שלא אובחן, ושנגרם בעקבות לידת ואקום. אי האבחון ואי מתן הטיפול בזמן גרמו לדום לב ולהפסקת נשימה ועקב כך לנזק נוירולוגי אשר בא לידי ביטוי,בין היתר, בשיתוק מוחין קשה.

 

  • תביעת רשלנות רפואית של ילוד שנחשף לחיידק מסוג GBS במהלך המעבר בתעלת הלידה (מדובר בחיידק אותו נושאת האם היולדת). הילוד לא טופל כנדרש באנטיביוטיקה מניעתית לאחר מכן. כתוצאה מכך, הוא סבל ממחלה זיהומית קשה שהותירה אותו עם עיוורון ופיגור מוחי קשה.

 

  • תביעת רשלנות רפואית של תינוקת בת חודשיים וחצי אשר אושפזה במח' ילודים עקב שיעול קשה וחום. התינוקת פיתחה התייבשות שלא אובחנה במהלך אשפוזה ומצבה החריף עד למצב של שוק היפוולומי ודום לב שגרם לנזק נוירולוגי, אשר בא לידי ביטוי בשיתוק מוחין.

 

  • תביעת רשלנות רפואית של ילד בן 3 שנים אשר הובא לבית החולים לחדר המיון כשהוא סובל  מאנמיה קשה ושוק היפוולומי וזאת על רקע מחלת אנמיה חרמשית מולדת. הילד לא קיבל טיפול מהיר וחיוני של מנת דם לצד ניטור והנשמה כנדרש. בשל כך, מצבו התדרדר עד למצב של דום לב והפסקת נשימה. דופק ליבו של הפעוט שב לאחר ביצוע החייאה במשך כ-15 דקות, עם זאת למרבה הצער, הפעוט נותר עם  נזק נוירולוגי קשה.

 

  • תביעת רשלנות רפואית בה צוות הפגייה לא הגן על עיניו של פג, כנדרש, במהלך שהייתו באינקובטור לשם טיפול בצהבת יילודית, וכתוצאה מכך נגרם לו נזק בלתי הפיך לראייה והוא  סובל מעיוורון Retinopathy Of Prematurity)-ROP).

 

  • תביעת רשלנות רפואית בה אירע אי אבחון במועד של זיהום בעצם רגלו של תינוק (אוסטומיאליטיס). עקב העיכוב באבחון, וחוסר מתן הטיפול במועד, לתינוק  נגרם נזק בלתי הפיך והוא נותר עם קיצור ועיוות עצמות רגלו לצמיתות .

 

  • תביעת רשלנות רפואית בה הוכנס עירוי לגפה של פגה, עקב אי השגחה רציפה כנדרש בפגייה, לא אובחן במשך מספר שעות כי העירוי זז ממקומו, לפגית הזעירה נגרם נמק בגפה אשר הביא לצורך בטיפולים נרחבים ולפגיעה נוירולוגית ואסתטית אשר תוותר לעד.

 

  • תביעת רשלנות רפואית בה לא אובחן במועד קיומו של חיידק אלים בדמה של פעוטה אשר פנתה עם מחלת חום לבית החולים, הפעוטה אובחנה כסובלת ממחלה ויראלית וניתן לה טיפול שמרני בלבד. עקב כך לא ניתנה אנטיביוטיקה מתאימה במועד וכן לא בוצעה הנשמה חרף ערכי סטורציה נמוכים ומצב קליני ירוד, עקב אי האבחון במועד ומתן הטיפול הנכון נגרם לפעוטה נזק נוירולוגי ומוחי לצמיתות.

 

ככתוב לעיל, מדובר במדגם בלבד מתן תביעות הרשלנות הרפואית של ילודים ופגים אשר הוגשו על ידי משרד עו"ד שמואלי. אף אם, המקרה שלכם אינו  מרגיש דומה לאף אחד מהמקרים הללו, אנו ממליצים לכם בחום  להתייעץ עם עו"ד המומחה ברשלנות רפואית בכלל ומנוסה בתביעות רשלנות רפואית ילודים ופגים בפרט, על מנת שיבחן את נסיבות המקרה ויעריך את סיכויי התביעה, בהקדם האפשרי.

בחירת עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית בילודים ופגים

ראשית קיימת חשיבות רבה לכך כי הורי תינוק, פג או ילד אשר נגרם לו נזק כתוצאה מטיפול רפואי רשלני יתייעצו עם עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית בילודים ופגים, וזאת , לצורך בחינת סיכויי התביעה והערכתם בצורה המדויקת ביותר.

קבלת החלטה מבלי להוועץ תחילה עם עו"ד שהינו מומחה בתחום עלולה לשלול קבלת פיצוי משמעותי לילד הניזוק ולבני משפחתו.

יש לשים את הדגש על בחירה במשרד עו"ד בעל ניסיון רב בתחום , וכן לאור היותה של התביעה בתחום זה רגשית וכואבת – חשוב לבחור בעו"ד  עליו תוכלו להשליך את יהבכם ולתת את אמונכם המלא . בבחירת עוה"ד עליכם לבחון את יחסו ואת דרך הטיפול המסורה והרגישה. תחושות אלו רצוי לברר כבר בעת שלב בחירת עורך הדין.

כיצד יכריע בית המשפט בתביעות רשלנות רפואית בילודים ופגים?

על מנת להכריע – האם במקרה מסוים ארעה רשלנות רפואית בטיפול הרפואי שניתן לילודים ופגים, משתמשים בתי המשפט ב"מבחן הרופא הסביר". דהינו,  בית המשפט ישקול במסגרת הכרעה בתביעה האם החלטות הצוות הרפואי, התבססו על ידע עדכני הנתמך בניסיון קודם ובספרות מקצועית; וכן ייבחן  האם פעולותיו של הצוות הרפואי נעשו ברמה התואמת את הנורמות המקובלות ואת הסטנדרט הרפואי הנוהג בעולם הרפואה אותה עת . כמו כן , בית המשפט ישקול האם הצוות הרפואי נקט בכל אמצעי הזהירות שבהם היה נוקט רופא סביר. לשם בחינת קביעות אלו יסתייע בית המשפט בחוות הדעת הרפואיות אשר הוגשו , בשמיעת העדויות ובבחינת הממצאים.

 

איך נקבע גובה הפיצוי?

אחר הוכחת יסודות תביעת הרשלנות הרפואית, ייבחן גובה הפיצוי המגיע לניזוק התובע.

מספר גורמים ישפיעו, על גובה הפיצוי שייקבע ואלו חלק מהם:

  • היקף הנזק שנגרם למטופל לרבות ההשלכות על תחומי חיים שונים לרבות פגיעה תעסוקתית.
  • גילו של התובע.
  • קיצור תוחלת חייו בעקבות הרשלנות הרפואית.
  • הכאב והסבל שהנזק גרם לתובע.
  • הצרכים הרפואיים שלו בעקבות הרשלנות הרפואית ונתונים נוספים.

שיקולים אלו ונוספים ישפיעו  על גובה הפיצוי,  והוא יקבע בהתאם למקרה הספציפי המובא בפני בית המשפט.

 

התיישנות תביעת רשלנות רפואית בילודים ופגים

בדרך כלל ההתיישנות החלה על תביעת רשלנות רפואית הינה 7 שנים מאז התרחשות האירוע הרשלני שיצר  את עילת התביעה. עם זאת,  במקרה של רשלנות רפואית בילודים ורשלנות רפואית בפגים – מרוץ ההתיישנות יחל רק מיום הגיעו של הקטין לגיל 18, כלומר, ההתיישנות תחול רק כאשר יגיע הילד לגיל 25.

בכל מצב, מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום רשלנות רפואית בילודים ופגים על מנת לברר את המצב המשפטי עד תומו ולא להסיק מסקנות אשר עלולות חלילה להטעות ולהביא להתיישנות התביעה ולאי יכולת להגישה לבית המשפט.

 

לסיכום

מאמר זה סוקר תחום כואב ועצוב של תביעות רשלנות רפואית בילודים ופגים. באם למרבה הצער נגרמה  לכם או ליקיריכם  רשלנות רפואית,  יתכן ואתם זכאים לפיצוי כספי רב אשר יכול לסייע לכם מאוד בטיפול בילדכם.

אפילו אם נדמה לכם שכבר מאוחר מידי, או שהתביעה לא רלוונטית עבורכם, בדיקת הייתכנות לתביעה הא פשוטה ומהירה יחסית, ולא דורשת השקעה רבה, אולם התועלת מתביעה כזו בצורת סכום פיצוי משמעותי שיוכל לעזור לכם בהתמודדות – ערכה גבוה.

ניתן לפנות אל משרד עו"ד א. שמואלי המתמחה בתחום רשלנות רפואית בילודים ופגים והמנהל תביעות רבות בתחום בהצלחה רבה, לייעוץ, בחינת עובדות המקרה שלכם והערכת סיכויי התביעה.