א. שמואלי, רובינסקי ושות’ משרד עורכי דין (1)
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ברדיקרדיה עוברית

ברדיקרדיה עוברית היא מצב רפואי שמשמעו קצב לב נמוך מהנורמה של תינוק שטרם נולד. הוא מאופיין בקצב לב של פחות מ-110 פעימות לדקה (BPM) ויכול להוות סיבה לדאגה עבור אמהות לעתיד ואנשי מקצוע רפואיים. במאמר זה, נחקור ברדיקרדיה עוברית ביתר פירוט, לרבות הסיבות, הסימפטומים, האבחנה והטיפול שלה.

גורמים לברדיקרדיה עוברית

ישנם מספר גורמים אפשריים לברדיקרדיה עוברית, כולל:

  • מצוקה עוברית – זהו אחד הגורמים השכיחים ביותר לברדיקרדיה עוברית. זה מתרחש כאשר התינוק אינו מקבל מספיק חמצן או חומרים מזינים מהשליה, מה שעלול להוביל לקצב לב איטי יותר.
  • תרופות – חלק מהתרופות המשמשות במהלך ההריון עלולות לגרום לברדיקרדיה עוברית. לדוגמה, חוסמי בטא, המשמשים לטיפול בלחץ דם גבוה, יכולים להאט את קצב הלב של התינוק.
  • זיהומים – זיהומים מסוימים, כגון ציטומגלווירוס (CMV), אדמת וטוקסופלזמה, עלולים לגרום לברדיקרדיה עוברית.
  • חריגות מבניות – במקרים נדירים, הפרעות מבניות בלב התינוק עלולות לגרום לברדיקרדיה עוברית.
ברדיקרדיה עוברית

תסמינים של ברדיקרדיה עוברית

הסימפטומים של ברדיקרדיה עוברית יכולים להשתנות בהתאם לחומרת המצב. במקרים מסוימים, ייתכן שלא יהיו תסמינים כלל. עם זאת, במקרים חמורים יותר, התינוק עשוי להפגין את התסמינים הבאים:

  • קצב לב נמוך – קצב לב נמוך מ-110 BPM הוא סימפטום שכיח של ברדיקרדיה עוברית.
  • ירידה בתנועת העובר – התינוק עשוי שלא לזוז כרגיל או עשוי להיראות רדום.
  • מצוקה עוברית – במקרים מסוימים, ברדיקרדיה עוברית יכולה להוביל למצוקה עוברית, אותה ניתן לזהות במהלך ניטור עוברי.

אבחון של ברדיקרדיה עוברית

ברדיקרדיה עוברית מאובחנת בדרך כלל במהלך בדיקה טרום לידתית שגרתית. הרופא עשוי להשתמש בדופלר עוברי כדי להקשיב לקצב הלב של התינוק, וניתן לראות זאת גם בתרשים ניטור ש"מנטר" את דופק העובר. אם קצב הלב נמוך מ-110 BPM, ייתכן שתידרש בדיקות נוספות. זה עשוי לכלול בדיקת אקו לב עוברית כדי להעריך את מבנה הלב של העובר ותפקודו.

טיפול בברדיקרדיה עוברית

הטיפול בברדיקרדיה עוברית תלוי בגורם הבסיסי למצב. במקרים שבהם מתגלה מצוקה עוברית, ייתכן שיהיה צורך בהתערבות מיידית כדי ליילד את התינוק. זה עשוי לכלול זירוז לידה או ניתוח קיסרי חירום. במקרים אחרים, ניתן לרשום תרופות שיסייעו לווסת את קצב הלב של התינוק. לדוגמה, אטרופין עשוי לשמש להגברת קצב הלב, בעוד שחוסמי בטא עשויים לשמש להאטתו. במקרים נדירים בהם ברדיקרדיה עוברית נגרמת על ידי חריגה מבנית של לב התינוק, ייתכן שיידרש ניתוח לתיקון הפגם.

עוד עשוי לעניין אותך

תביעה

רשלנות רפואית בלידה שגרמה קרע דרגה 4

לפני מספר חודשים פנתה למשרדנו אישה צעירה, שטענה כי בעקבות רשלנות רפואית בלידה היא סובלת מנזק בריאותי כבד. התברר כי במהלך לידתה...

מהן זכויות המטופלים מכח חוק זכויות החולה?

עו"ד שגיא רובינסקי   חוק זכויות החולה נחקק בשנת 1996 במטרה להגדיר ולתת תוקף לזכויות המטופלים אשר קודם לכן הוגדרו ע"י הפסיקה. עיגונן של זכויות
תביעה, תקדים

ביה"ח חויב לשלם 1.4 מיליון ש"ח עבור פטירת עובר בשבוע 39

עו"ד אבי שמואלי   בפס"ד תקדימי שניתן ב-13.3.18 נתקבלה תביעת רשלנות רפואית שהוגשה ונוהלה במשרדנו בהתייחס לפטירה עוברית, תוך רחמית, שארעה בשבוע 39+ להריון. בפסה"ד